Cozia mountain run

Loc: Cozia

Data: 06 iulie 2013

Cu : George,  Cezar, Alex, Cristina, Lore, Cristi, Ciprian, Rares, Flavia, Cristi

… in trecut am trecut de mai multe ori prin Calimanesti, Caciulata si celelalte localitati de pe Valea Oltului, dar pana in acest weekend nu am avut niciodata ocazia sa ma plimb pe traseele montane din zona. Distanta pe care urma sa o parcurg era conform organizatorilor de circa 30 de km , cu o diferenta de nivel de 1750 metri., astfel incat un timp de 5h30-6 parea perfect realizabil.

Traseul a inceput cu o bucata de plat, tocmai buna pentru o scurta alergare rapida. Cam scurta totusi, pentru ca dupa mai putin de 2km de la start, a inceput prima urcare. O urcare lejera insa, sub 400 de metri diferanta de nivel pe o distanta de circa 2 km, pe care am parcurs-o intr-un ritm destul de bun (adica nu m-au depasit prea multi:P).  A urmat apoi zona de coborare, unde cred ca am depasit peste 20 de concurenti, astfel incat, la intrarea pe drumul forestier (la km 9) eram pe o pozitie destul de buna, iar timpul pe care il aveam era in grafic cu ceea ce imi propusesem. 😀

De la Pausa , pana la manastirea Stanisoara a fost o zona de urcare destul de lina pe drum forestier. Am alternat bucatile de alergare, cu cele de mers, astfel incat sa mai pastrez ceva forte pentru principala urcare de pe traseu. Degeaba insa, pentru ca urcarea asta de la circa 780 de metri pana la un pic peste 1600, m-a terminat si fizic si psihic. O urcare mult prea abrupta, pe care a trebuit sa ma opresc de prea multe ori. Toti cei pe care ii depasisem pe coborare si plat, oameni de toate varstele, au trecut pe langa mine :P.  In total cred ca m-au depasit peste 30 de concurenti, asa ca atunci cand am ajuns in sfarsit in varf, m-am simtit mai bine :D.

Nu pentru mult timp  insa, pentru ca dupa ce am luat de la punctul de alimentare banane, biscuiti si ceva izotonic, am pornit la coborare. Si desi auzisem de la alti concurenti ca e o coborare naspa, mi se parea  asa de frumoasa:  pe drum forestier, cu panta nu prea mare.  Dupa vreo 2 km  de alergare , in care m-am concentrat mai mult pe biscuiti si banane , mi-am dat seama ca nu am mai vazut benzile cu care era marcat traseul :D. M-am oprit, exact cand treceau pe langa mine 2 biciclisti care m-au intrebat daca am abandonat. Cand am realizat ca trebuie sa ma intorc, nu mai aveam niciun pic de entuziasm. Dar oricum drumul ala nu parea sa duca unde trebuie, deci nu aveam alta solutie.

traseu cozia

 

Cand m-au vazut inapoi, cei de la punctul de alimentare au fost cam surprinsi : “Ce-ai facut fratioare?” “4km??? :-o”.  Mi-au notat si numarul … nu stiu de ce …poate voiau sa imi dea vreun premiu pentru prostie :-)) .

Evident ca pe coborarea  spre zona de finish nu am mai avut nicio motivatie, si  cum nu pareau sa mai fie prea multi concurenti pe traseu,nici  nu m-am mai grabit prea tare. La un moment dat m-am intalnit cu Monica , si am mers impreuna vreo 2-3 km. Ne-am reintalnit la ultimul punct de alimentare, si apoi am mers impreuna pana la finish. Am si alergat in tandem pe final, dar doar pentru poze :D.

Per total, a fost un traseu frumos si un antrenament bun pentru editia de anul asta de la Maraton 7500.

Cozia02

Daca nu m-as fi abatut de la traseu..as fi scos probabil un timp de 5:40..  Oricum important e sa participi :P.. Si, in plus, … am fost concurentul care a parcurs cea mai mare distanta 😀

 

Advertisements

3 thoughts on “Cozia mountain run

  1. Pingback: Cozia Mountain Run | Propozitii... aparent cu sens...

  2. Pingback: Poze si impresii 2013 « Cozia Mountain Run

  3. Pingback: 2013…. | Runs end ... running doesn't

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s